Опроштајна посета амбасадора Републике Хрватске

Саопштења

17.12.2019. - 12:03

Опроштајна посета амбасадора Републике Хрватске

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је у опроштајну посету амбасадора Републике Хрватске Гордана Бакоту и захвалио му на професионалном и коректном приступу, који је показао током дипломатског мандата у Београду.

Председник Вучић је рекао да остаје посвећен развоју добросуседских односа са Хрватском и да очекује да две земље у будућности превазиђу проблеме проистекле из различитих схватања прошлости. Он је и овом приликом нагласио да ће наставити да промовише стабилност у региону, водећи политику мира и сарадње.
 
Амбасадор Бакота је истакао да Хрватска за две недеље први пут преузима председавање Европској унији, у тренутку када се отворила расправа о новој методологији приступних преговора, те је пред његовом земљом посебна одговорност према најближем суседству и да је важно да, подршком проширењу, буде гарант стабилности региона.
 
Председник Вучић и амбасадор Бакота су се сагласили да би две земље требало да приоритет дају инфраструктурном повезивању и економској сарадњи.
 
Председник Вучић је амбасадору Бакоти, на опроштају, пожелео добро здравље и личну срећу, као и много успеха на новој амбасадорској дужности у Берлину.
 
ВИДЕО И ФОТО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд,
17. децембар 2019.
Подели

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.