tan2017-2-3_103025204_3.jpg

Saopštenja

03.02.2017. - 00:00

Predsednik Nikolić sa ministrom spoljnih poslova Češke Republike

Beograd, 03. februar 2017. godine – Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je danas u Beogradu sa ministrom spoljnih poslova Češke Republike, Lubomirom Zaoralekom.

U srdačnom i prijateljskom razgovoru, predsednik Nikolić je istakao da posetu ministra Zaoraleka doživljava kao veliku šansu da unapredimo naše bilateralne odnose i obezbedimo našim građanima bolji život. On se zahvalio na podršci Češke Srbiji na njenom putu ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji, rekavši da je naša zemlja odlučna da uđe u Evropsku uniju, jer smatra da je to i dalje najbolje rešenje da ostvarimo napredak i bolje standarde, uprkos problemima sa kojima se ta organizacija trenutno suočava.

Govoreći o problemima u pregovorima Srbije sa privremenom administracijom u Prištini, predsednik Nikolić i ministar Zaoralek saglasili su se da se mora nastaviti dijalog i očuvati puna bezbednost građana i stabilnost celog regiona, kao i da bi svaka eskalacija problema mogla da poništi sav trud koji je do sada uložen.

Ministar spoljnih poslova Češke Republike Lubomir Zaoralek naglasio je da njegova država, zajedno sa partnerima iz Višegradske grupe, snažno podržava pristupanje Srbije Evropskoj uniji i da je to za Češku veoma značajno pitanje, jer Srbiju doživljava kao strateškog partnera koji značajno doprinosi napretku čitavog regiona.

Pitajte predsednika

Ime i prezime je obavezno polje.
Telefon je obavezno polje.
Тema je obavezno polje.
Еlektronska pošta je neispravna.
Poruka je obavezno polje.