tan2017-2-3_103025204_3.jpg

Саопштења

03.02.2017. - 00:00

Председник Николић са министром спољних послова Чешке Републике

Београд, 03. фебруар 2017. године – Председник Републике Србије Томислав Николић разговарао је данас у Београду са министром спољних послова Чешке Републике, Лубомиром Заоралеком.

У срдачном и пријатељском разговору, председник Николић је истакао да посету министра Заоралека доживљава као велику шансу да унапредимо наше билатералне односе и обезбедимо нашим грађанима бољи живот. Он се захвалио на подршци Чешке Србији на њеном путу ка пуноправном чланству у Европској унији, рекавши да је наша земља одлучна да уђе у Европску унију, јер сматра да је то и даље најбоље решење да остваримо напредак и боље стандарде, упркос проблемима са којима се та организација тренутно суочава.

Говорећи о проблемима у преговорима Србије са привременом администрацијом у Приштини, председник Николић и министар Заоралек сагласили су се да се мора наставити дијалог и очувати пуна безбедност грађана и стабилност целог региона, као и да би свака ескалација проблема могла да поништи сав труд који је до сада уложен.

Министар спољних послова Чешке Републике Лубомир Заоралек нагласио је да његова држава, заједно са партнерима из Вишеградске групе, снажно подржава приступање Србије Европској унији и да је то за Чешку веома значајно питање, јер Србију доживљава као стратешког партнера који значајно доприноси напретку читавог региона.

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.