muhamed_bin_zajed_al_nahjan_2.jpg

18.01.2016. - 14:19

Predsednik Nikolić sa Nj.V. Muhamedom bin Zajedom al Nahjanom

Beograd, 18. januar 2016. godine - Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić prisustvovao je danas u Abu Dabiju otvaranju 9. svetskog samita za energiju budućnosti, na poziv Nj.V. Muhameda bin Zajeda Al Nahjana prestolonaslednika Abu Dabija i zamenka komandanta oružanih snaga Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE).

Predsednik Nikolić razgovarao je sa Nj.V. Muhamedom bin Zajedom al Nahjanom prestolonaslednikom Abu Dabija i zamenka komandanta oružanih snaga UAE o proširenju saradnje između Republike Srbije i UAE.
Predsednik Srbije je istakao da je dosadašnja saradnja između naše dve zemlje bila veoma uspešna, pogotovo u oblasti poljopoprivrede i razvoja ``Er-Srbije``, ali da budućnost otvora mnoge nove mogućnosti. Predsednik Republike je rekao da bi za investitore iz UAE bilo veoma profitabilno ulaganje u srpsku industriju, a da bi to Srbiji donelo nova radna mesta, što znači da bi obe strane imale izuzetnu korist od takve saradnje. Srbija je zemlja koja pruža odlične uslove investitorima i ima povlašćen pristup mnogim svetskim tržištima, što je njena ogromna prednost, istakao je predsednik Nikolić.

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).