muhamed_bin_zajed_al_nahjan_2.jpg

18.01.2016. - 14:19

Председник Николић са Њ.В. Мухамедом бин Заједом ал Нахјаном

Београд, 18. јануар 2016. године - Председник Републике Србије Томислав Николић присуствовао је данас у Абу Дабију отварању 9. светског самита за енергију будућности, на позив Њ.В. Мухамеда бин Заједа Ал Нахјана престолонаследника Абу Дабија и заменка команданта оружаних снага Уједињених Арапских Емирата (УАЕ).

Председник Николић разговарао је са Њ.В. Мухамедом бин Заједом ал Нахјаном престолонаследником Абу Дабија и заменка команданта оружаних снага УАЕ о проширењу сарадње између Републике Србије и УАЕ.
Председник Србије је истакао да је досадашња сарадња између наше две земље била веома успешна, поготово у области пољопопривреде и развоја ``Ер-Србије``, али да будућност отвора многе нове могућности. Председник Републике је рекао да би за инвеститоре из УАE било веома профитабилно улагање у српску индустрију, а да би то Србији донело нова радна места, што значи да би обе стране имале изузетну корист од такве сарадње. Србија је земља која пружа одличне услове инвеститорима и има повлашћен приступ многим светским тржиштима, што је њена огромна предност, истакао је председник Николић.