Predsednik Vučić primio akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Kraljevine Norveške

Saopštenja

24.10.2019. - 10:49

Predsednik Vučić primio akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Kraljevine Norveške

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je akreditivna pisma, kojima kralj Harald Peti imenuje Jerna Eugena Jelstada za izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Kraljevine Norveške.

Predsednik Vučić je, uz dobrodošlicu, izrazio uverenje da će sa ambasadorom Jelstadom imati uspešnu saradnju na daljem razvoju odnosa između Srbije i Norveške.
 
Dvojica sagovornika su konstatovali da bilateralne odnose karakteriše razvijen politički dijalog i velike mogućnosti za razvoj ekonomske saradnje.
 
Predsednik Vučić je zahvalio na podršci Norveške evropskom putu Srbije, kao i na donacijama i razvojnoj pomoći i izrazio interes za saradnju u novim projektima, poput programa za mlade preduzetnike, koji pomažu ekonomskom rastu i izgradnji preduzetničkog duha.
 
Predsednik Vučić primio akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Kraljevine Norveške

Foto Tanjug/ Dragan Kujundžić

 
Ambasador Jelstad je u razgovoru preneo da je za Norvešku važna stabilnost našeg regiona i Evrope i, s tim u vezi, rekao da je impresioniran regionalnim inicijativama predsednika Vučića, posebno poslednjom o slobodnom kretanju ljudi, usluga, robe i kapitala na Zapadnom Balkanu.
 
S obzirom na to da je za Srbiju jedan od ključnih prioriteta afirmacija regionalne saradnje i jače ekonomsko povezivanje u regionu, predsednik Vučić se interesovao za iskustva Nordijskog saveta, kao jedinstvenog primera jake regionalne saradnje.
 
Dvojica sagovornika su razgovarali o regionalnoj situaciji, posebno o dijalogu Beograda i Prištini.
 
VIDEO I FOTO MATERIJAL MOŽETE PRUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE
 
 
Beograd, 24. oktobar 2019. godine
Podeli

Pitajte predsednika

Ime i prezime je obavezno polje.
Telefon je obavezno polje.
Тema je obavezno polje.
Еlektronska pošta je neispravna.
Poruka je obavezno polje.