Председник Вучић примио акредитивна писма новоименованог амбасадора Краљевине Норвешке

Саопштења

24.10.2019. - 10:49

Председник Вучић примио акредитивна писма новоименованог амбасадора Краљевине Норвешке

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је акредитивна писма, којима краљ Харалд Пети именује Јерна Еугена Јелстада за изванредног и опуномоћеног амбасадора Краљевине Норвешке.

Председник Вучић је, уз добродошлицу, изразио уверење да ће са амбасадором Јелстадом имати успешну сарадњу на даљем развоју односа између Србије и Норвешке.
 
Двојица саговорника су констатовали да билатералне односе карактерише развијен политички дијалог и велике могућности за развој економске сарадње.
 
Председник Вучић је захвалио на подршци Норвешке европском путу Србије, као и на донацијама и развојној помоћи и изразио интерес за сарадњу у новим пројектима, попут програма за младе предузетнике, који помажу економском расту и изградњи предузетничког духа.
 
Председник Вучић примио акредитивна писма новоименованог амбасадора Краљевине Норвешке

Фото Танјуг/ Драган Кујунџић

 
Амбасадор Јелстад је у разговору пренео да је за Норвешку важна стабилност нашег региона и Европе и, с тим у вези, рекао да је импресиониран регионалним иницијативама председника Вучића, посебно последњом о слободном кретању људи, услуга, робе и капитала на Западном Балкану.
 
С обзиром на то да је за Србију један од кључних приоритета афирмација регионалне сарадње и јаче економско повезивање у региону, председник Вучић се интересовао за искуства Нордијског савета, као јединственог примера јаке регионалне сарадње.
 
Двојица саговорника су разговарали о регионалној ситуацији, посебно о дијалогу Београда и Приштини.
 
ВИДЕО И ФОТО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТAРСТВА ОДБРАНЕ
 
 
Београд, 24. октобар 2019. године
Подели

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.