Predsednik Vučić primio akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Republike Azerbejdžan

Saopštenja

25.08.2021. - 11:18

Predsednik Vučić primio akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Republike Azerbejdžan

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas akreditivna pisma ambasadora Republike Azerbejdžan Kamila Hasijeva i poželeo mu uspešan diplomatski mandat u Beogradu.

Predsednik Vučić je rekao da Srbija pridaje poseban značaj strateškom partnerstvu sa Azerbejdžanom, a da je u narednom periodu potrebno da zajednički radimo na snaženju ekonomske i svake druge saradnje. On je istakao da će predstojeća poseta predsednika Alijeva dati novu dimenziju našoj saradnji i, tim povodom, uputio srdačne pozdrave predsedniku Alijevu.
 
Predsednik Vučić je izrazio posebno zadovoljstvo što Srbija zajedno sa Azerbejdžanom, kao predsedavajućim Pokreta nesvrstanih zemalja, organizuje u Beogradu obeležavanje važnog jubileja - 60. godišnjice osnivanja PNZ. Rekao je, takođe, da dve zemlje povezuje i opredeljenje za čvrsto poštovanje međunarodnog prava i, s tim u vezi, izrazio zahvalnost Azerbejdžanu za poštovanje teritorijalnog integriteta i suveriteta Srbije.
 
Ambasador Hasijev je preneo pozdrave predsednika Alijeva i rekao da će sporazumi, koji će biti potpisani tokom predstojeće posete, dati veće mogućnosti za saradnju.
 
VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.
 
Beograd,
25. avgust 2021. godine

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).