Председник Вучић примио акредитивна писма новоименованог амбасадора Републике Азербејџан

Саопштења

25.08.2021. - 11:18

Председник Вучић примио акредитивна писма новоименованог амбасадора Републике Азербејџан

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас акредитивна писма амбасадора Републике Азербејџан Камила Хасијева и пожелео му успешан дипломатски мандат у Београду.

Председник Вучић је рекао да Србија придаје посебан значај стратешком партнерству са Азербејџаном, а да је у наредном периоду потребно да заједнички радимо на снажењу економске и сваке друге сарадње. Он је истакао да ће предстојећа посета председника Алијева дати нову димензију нашој сарадњи и, тим поводом, упутио срдачне поздраве председнику Алијеву.
 
Председник Вучић је изразио посебно задовољство што Србија заједно са Азербејџаном, као председавајућим Покрета несврстаних земаља, организује у Београду обележавање важног јубилеја - 60. годишњице оснивања ПНЗ. Рекао је, такође, да две земље повезује и опредељење за чврсто поштовање међународног права и, с тим у вези, изразио захвалност Азербејџану за поштовање територијалног интегритета и суверитета Србије.
 
Амбасадор Хасијев је пренео поздраве председника Алијева и рекао да ће споразуми, који ће бити потписани током предстојеће посете, дати веће могућности за сарадњу.
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд,
25. август 2021. године

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).