Predsednik Vučić primio akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Republike Mjanmarske Unije

Saopštenja

24.10.2019. - 11:21

Predsednik Vučić primio akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Republike Mjanmarske Unije

Ambasador Republike Mjanmarske Unije Turejn Tant Zin predao je akreditivna pisma predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću, koji mu je poželeo dobrodošlicu i izrazio podršku za budući rad u Beogradu, kako bi dve zemlje, na temelju dobrih političkih odnosa, razvijale raznovrsnu saradnju, posebno ekonomsku.

Predsednik Vučić je podsetio na to da su dve zemlje imale intenzivnu saradnju prilikom uspostavljanja diplomatskih odnosa krajem 1950, i koja je na najboljem putu da ponovo osnaži.
 
Ambasador Tant Zin je izrazio interes Mjanmara za saradnju na industrijalizaciji zemlje, posebno za transfer tehnologije, saradnju u sektoru rudarstva i energetike, kao i šumarstva i poljoprivrede.
 
Dvojica sagovornika su se saglasili da je za ekonomske odnose dveju zemalja od velikog značaja dugogodišnje uspešno poslovanje kompanije ,,Invest-Import“ iz Beograda, koja od 1956. ima predstavništvo u Jangonu i koja može da bude primer o velikim mogućnostima poslovanja u Majnmaru.
 
Predsednik Vučić primio akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Republike Mjanmarske Unije

Foto Tanjug/ Dragan Kujundžić

Predsednik Vučić je izrazio zahvalnost za principijelan stav te prijateljske zemlje o nepriznavanju tzv. Kosova. „To je od najvećeg značaja za državne i nacionalne interese Srbije, ali i dokaz nezavisnosti Mjanmara i doslednog poštovanja osnovnih principa međunarodnog prava“, rekao je predsednik Vučić. On je posebno istakao doslednost po ovom pitanju, koju Mjanmar pokazuje prilikom glasanja u međunarodnim organizacijama protiv članstva tzv. Kosova.
 
Ambasador Tant Zin je preneo predsedniku Vučiću pozdrave državnog vrha Mjanmara i želje za napredak i blagostanje Srbije, kao i poruku o čvrstom stavu svoje zemlje o potrebi poštovanja međunarodnog prava i s tim u vezi nepriznavanja tzv. Kosova.
 
VIDEO I FOTO MATERIJAL MOŽETE PRUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE
 
Beograd, 24. oktobar 2019. godine
Podeli

Pitajte predsednika

Ime i prezime je obavezno polje.
Telefon je obavezno polje.
Тema je obavezno polje.
Еlektronska pošta je neispravna.
Poruka je obavezno polje.