Председник Вучић примио акредитивна писма новоименованог амбасадора Републике Мјанмарске Уније

Саопштења

24.10.2019. - 11:21

Председник Вучић примио акредитивна писма новоименованог амбасадора Републике Мјанмарске Уније

Амбасадор Републике Мјанмарске Уније Турејн Тант Зин предао је акредитивна писма председнику Републике Србије Александру Вучићу, који му је пожелео добродошлицу и изразио подршку за будући рад у Београду, како би две земље, на темељу добрих политичких односа, развијале разноврсну сарадњу, посебно економску.

Председник Вучић је подсетио на то да су две земље имале интензивну сарадњу приликом успостављања дипломатских односа крајем 1950, и која је на најбољем путу да поново оснажи.
 
Амбасадор Тант Зин је изразио интерес Мјанмара за сарадњу на индустријализацији земље, посебно за трансфер технологије, сарадњу у сектору рударства и енергетике, као и шумарства и пољопривреде.
 
Двојица саговорника су се сагласили да је за економске односе двеју земаља од великог значаја дугогодишње успешно пословање компаније ,,Инвест-Импорт“ из Београда, која од 1956. има представништво у Јангону и која може да буде пример о великим могућностима пословања у Мајнмару.
 
Председник Вучић примио акредитивна писма новоименованог амбасадора Републике Мјанмарске Уније

Фото Танјуг/ Драган Кујунџић

Председник Вучић је изразио захвалност за принципијелан став те пријатељске земље о непризнавању тзв. Косова. „То је од највећег значаја за државне и националне интересе Србије, али и доказ независности Мјанмара и доследног поштовања основних принципа међународног права“, рекао је председник Вучић. Он је посебно истакао доследност по овом питању, коју Мјанмар показује приликом гласања у међународним организацијама против чланства тзв. Косова.
 
Амбасадор Тант Зин је пренео председнику Вучићу поздраве државног врха Мјанмара и жеље за напредак и благостање Србије, као и поруку о чврстом ставу своје земље о потреби поштовања међународног права и с тим у вези непризнавања тзв. Косова.
 
ВИДЕО И ФОТО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТAРСТВА ОДБРАНЕ
 
Београд, 24. октобар 2019. године
Подели

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.