Predsednik Vučić primio akreditivna pisma od novoimenovanog ambasadora Crne Gore

Saopštenja

24.10.2019. - 12:28

Predsednik Vučić primio akreditivna pisma od novoimenovanog ambasadora Crne Gore

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je akreditivna pisma novopostavljenog ambasadora Crne Gore Tarzana Miloševića i poželeo mu uspešan diplomatski mandat u Beogradu, kao i to da svojim predanim radom doprinese razvoju svih vidova saradnje od obostranog interesa.

Predsednik Vučić je naglasio da će nastaviti da promoviše stabilnost u regionu, vodeći politiku mira i saradnje na Zapadnom Balkanu. On je rekao da, u tom smislu, ostaje posvećen daljem razvoju dobrosusedskih odnosa sa Crnom Gorom, uz očekivanje da dve zemlje sva otvorena pitanja rešavaju dijalogom na uzajamno prihvatljiv način, jer su dobri odnosi Srbije i Crne Gore, osim za građane dveju država, važni i za regionalnu stabilnost.
 
Predsednik Vučić primio akreditivna pisma od novoimenovanog ambasadora Crne Gore
 
Predsednik Vučić i ambasador Milošević su se saglasili da dve zemlje treba da nastave sa međusobnom podrškom u procesu evrointegracija, kao i da prioritet daju infrastrukturnom povezivanju i ekonomskoj saradnji. Predsednik Vučić je ambasadora Miloševića upoznao sa inicijativom iz Zajedničke deklaracije sa premijerima Severne Makedonije i Albanije o primeni četiri slobode Evropske unije na Zapadnom Balkanu, koja treba da pomogne slobodnom protoku ljudi, robe, usluga i kapitala. Ambasador Milošević je rekao da je primetan ekonomski napredak Srbije, posebno po broju otvorenih radnih mesta, i predložio je konkretne projekte olakšavanja prekograničnog prometa robe, posebno poljoprivrednih proizvoda.
  
 
VIDEO I FOTO MATERIJAL MOŽETE PRUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE
 
Beograd, 24. oktobar 2019. godine
Podeli

Pitajte predsednika

Ime i prezime je obavezno polje.
Telefon je obavezno polje.
Тema je obavezno polje.
Еlektronska pošta je neispravna.
Poruka je obavezno polje.