Председник Вучић примио акредитивна писма од новоименованог амбасадора Црне Горе

Саопштења

24.10.2019. - 12:28

Председник Вучић примио акредитивна писма од новоименованог амбасадора Црне Горе

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је акредитивна писма новопостављеног амбасадора Црне Горе Тарзана Милошевића и пожелео му успешан дипломатски мандат у Београду, као и то да својим преданим радом допринесе развоју свих видова сарадње од обостраног интереса.

Председник Вучић је нагласио да ће наставити да промовише стабилност у региону, водећи политику мира и сарадње на Западном Балкану. Он је рекао да, у том смислу, остаје посвећен даљем развоју добросуседских односа са Црном Гором, уз очекивање да две земље сва отворена питања решавају дијалогом на узајамно прихватљив начин, јер су добри односи Србије и Црне Горе, осим за грађане двеју држава, важни и за регионалну стабилност.
 
Председник Вучић примио акредитивна писма од новоименованог амбасадора Црне Горе
 
Председник Вучић и амбасадор Милошевић су се сагласили да две земље треба да наставе са међусобном подршком у процесу евроинтеграција, као и да приоритет дају инфраструктурном повезивању и економској сарадњи. Председник Вучић је амбасадора Милошевића упознао са иницијативом из Заједничке декларације са премијерима Северне Македоније и Албаније о примени четири слободе Европске уније на Западном Балкану, која треба да помогне слободном протоку људи, робе, услуга и капитала. Амбасадор Милошевић је рекао да је приметан економски напредак Србије, посебно по броју отворених радних места, и предложио је конкретне пројекте олакшавања прекограничног промета робе, посебно пољопривредних производа.
  
 
ВИДЕО И ФОТО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ
 
Београд, 24. октобар 2019. године
Подели

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.