ita_1.jpg

Saopštenja

23.06.2017. - 16:06

Sastanak sa ministarkom odbrane Republike Italije

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i ministarka odbrane Republike Italije Roberta Pinoti, tokom današnjeg susreta u Beogradu, saglasili su se da Srbija i Italija imaju izuzetno visok nivo političkih i ekonomskih odnosa.

Predsednik Vučić istakao je da Italija daje veliku podršku evropskim integracijama Srbije i uputio ličnu poruku zahvalnosti predsedniku Matareli i premijeru Đentiloniju na značaju koji pridaju saradnji sa našom zemljom, o čemu svedoči i prisustvo italijanske delegacije na današnjoj svečanosti na visokom nivou.

Podrška se, kako je rekao, ogleda i kroz ambiciozan pristup Italije Berlinskom procesu i razumevanjem potreba regiona, što se vidi kroz pripremu Samita u Trstu i teme i projekte koji će tamo biti na dnevnom redu. Predsednik Vučić je ponovio potrebu čvršćeg ekonomskog i infrastrukturnog povezivanja Zapadnog Balkana radi napretka celog regiona.

Ministarka Pinoti je istakla značaj opredeljenja predsednika Vučića da doprinese regionalnoj stabilnosti i saradnji, što je i glavni cilj Berlinskog procesa i Samita u Trstu, kome Italija pridaje izuzetan značaj kao mogućnosti da se napravi korak ka ubrzanju evrointegracija celog Zapadnog Balkana.  Izraženo je i zadovoljstvo što Italija ostaje jedan od vodećih privrednih partnera Srbije.

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).