23.06.2017

Председник Вучић са министром одбране Републике Италије

Београд, 23. јун 2017. године- Председник Републике Србије Александар Вучић и министарка одбране Републике Италије Роберта Пиноти, током данашњег сусрета у Београду, сагласили су се да Србија и Италија имају изузетно висок ниво политичких и економских односа.

Председник Вучић истакао је да Италија даје велику подршку европским интеграцијама Србије и упутио личну поруку захвалности председнику Матарели и премијеру Ђентилонију на значају који придају сарадњи са нашом земљом, о чему сведочи и присуство италијанске делегације на данашњој свечаности на високом нивоу.

Подршка се, како је рекао, огледа и кроз амбициозан приступ Италије Берлинском процесу и разумевањем потреба региона, што се види кроз припрему Самита у Трсту и теме и пројекте који ће тамо бити на дневном реду. Председник Вучић је поновио потребу чвршћег економског и инфраструктурног повезивања Западног Балкана ради напретка целог региона.

Министарка Пиноти је истакла значај опредељења председника Вучића да допринесе регионалној стабилности и сарадњи, што је и главни циљ Берлинског процеса и Самита у Трсту, коме Италија придаје изузетан значај као могућности да се направи корак ка убрзању евроинтеграција целог Западног Балкана.  Изражено је и задовољство што Италија остаје један од водећих привредних партнера Србије.