Sastanak sa direktorom pekinškog Muzeja Zabranjeni grad

Saopštenja

09.09.2019. - 12:13

Predsednik Vučić sastao se sa direktorom pekinškog Muzeja Zabranjeni grad

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa Vang Ksudongom, direktorom pekinškog Muzeja Zabranjeni grad, jednim od najvažnijih muzeja u Kini i svetu, koji sadrži skoro dva milona eksponata.

Dvojica sagovornika razgovarali su o saradnji dveju zemalja, kao i korišćenju kineskih iskustava i tehnologija u digitalizaciji kulturnog nasleđa.
 
Predsednik Vučić je naglasio da je poseta direktora Vanga dodatni impuls za razvoj saradnje između srpskih i kineskih inovatora i stručnjaka u razvoju novih tehnologija i rešenja za zaštitu i digitalizaciju bogatog kulturnog nasleđa Srbije i Kine.
 
„Saradnja u oblasti kulture predstavlja most koji povezuje i zbližava narode i doprinosi boljem međusobnom razumevanju. Vaša poseta Srbiji ima veliki značaj u smislu daljeg obogaćivanja ne samo kulturne saradnje između naših zemalja, već i ukupnog strateškog partnerstva Srbije i Kine“, istakao je predsednik Vučić.
 
Direktor Vang je naglasio da je veoma privržen Srbiji i posvećen razvoju saradnje i učvršćivanju prijateljstva sa Srbijom. On je uputio poziv srpskim stručnjacima da sa kineskim kolegama rade na izučavanju tehnologija u Muzeju Zabranjeni grad.
 
Tokom susreta dogovorena je i razmena izložbenih postavki i eksponata Narodnog muzeja u Beogradu i Muzeja Zabranjeni grad u Pekingu.
 
Sastanku su prisustvovali i ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović i direktorka Narodnog muzeja u Beogradu Bojana Borić Brešković.
 
VIDEO I FOTO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.
 
Beograd,
9. septembar 2019.
Podeli

Pitajte predsednika

Ime i prezime je obavezno polje.
Telefon je obavezno polje.
Тema je obavezno polje.
Еlektronska pošta je neispravna.
Poruka je obavezno polje.