Састанак са директором пекиншког Музеја Забрањени град

Саопштења

09.09.2019. - 12:13

Председник Вучић састао се са директором пекиншког Музеја Забрањени град

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са Ванг Ксудонгом, директором пекиншког Музеја Забрањени град, једним од најважнијих музеја у Кини и свету, који садржи скоро два милона експоната.

Двојица саговорника разговарали су о сарадњи двеју земаља, као и коришћењу кинеских искустава и технологија у дигитализацији културног наслеђа.
 
Председник Вучић је нагласио да је посета директора Ванга додатни импулс за развој сарадње између српских и кинеских иноватора и стручњака у развоју нових технологија и решења за заштиту и дигитализацију богатог културног наслеђа Србије и Кине.
 
„Сарадња у области културе представља мост који повезује и зближава народе и доприноси бољем међусобном разумевању. Ваша посета Србији има велики значај у смислу даљег обогаћивања не само културне сарадње између наших земаља, већ и укупног стратешког партнерства Србије и Кине“, истакао је председник Вучић.
 
Директор Ванг је нагласио да је веома привржен Србији и посвећен развоју сарадње и учвршћивању пријатељства са Србијом. Он је упутио позив српским стручњацима да са кинеским колегама раде на изучавању технологија у Музеју Забрањени град.
 
Током сусрета договорена је и размена изложбених поставки и експоната Народног музеја у Београду и Музеја Забрањени град у Пекингу.
 
Састанку су присуствовали и министар без портфеља задужен за иновације и технолошки развој Ненад Поповић и директорка Народног музеја у Београду Бојана Борић Брешковић.
 
ВИДЕО И ФОТО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд,
9. септембар 2019.
Подели

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.