Predsednik Vučić sastao se sa predsednicom Saveta za dualno obrazovanje Švajcarske Ursulom Rejnold.

Saopštenja

23.10.2019. - 12:09

Predsednik Vučić sastao se sa predsednicom Saveta za dualno obrazovanje Švajcarske

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednicom Saveta za dualno obrazovanje Švajcarske Ursulom Rejnold.

Predsednik Vučić rekao je da saradnja u oblasti obrazovanja predstavlja jedan od njenih najznačajnijih segmenata već dobrih bilateralnih odnosa Srbije i Švajcarske i posebno istakao da je razvoj dualnog obrazovanja jedan od strateških ciljeva Vlade Republike Srbije koji će omogućiti dalje smanjenje stope nezaposlenosti, dostizanje održivog razvoja naše privrede, sprečavanje odliva stručnog kadra i kvalifikovane snage i pripremiti mlade ljude da rade u najboljim kompanijama u Srbiji.
 
Predsednik Vučić zahvalio  je sagovornicima na dosadašnjoj pruženoj pomoći i saradnji na ovom planu i rekao da Srbija smatra Švajcarsku zemljom sa jednim od najboljih obrazovnih sistema i da upravo zbog toga želimo da primenimo njen model dualnog obrazovanja i prilagodimo ga našim uslovima. On je takođe zahvalio na pomoći švajcarske Vlade u iznosu od 8 miliona švajcarskih franaka za implementaciju projekta „Od obrazovanja do zapošljavanja (E2E)“ u opštinama Knjaževac, Kragujevac, Kruševac, Novi Pazar i Pirot a kojim se omogućava lakše zapošljavanje mladih.
 
Predsednica Saveta Rejnold pohvalila je rad svih institucija koje rade na implementaciji dualnog sistema u Srbiji i zahvalila predsedniku Vučiću na ličnom angažovanju po ovom pitanju.
  
Na sastanku je dogovoreno da se u decembru ove godine u Beogradu održi konferencija na kojoj se planira učešće preko hiljadu kompanija i gde će biti predstavljene sve prednosti dualnog obrazovanja i dostupnost kvalifikovanih kadrova za dalji razvoj ukupne ekonomije Srbije.
 
VIDEO I FOTO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.
 
Beograd, 23. oktobar  2019. godine
Podeli

Pitajte predsednika

Ime i prezime je obavezno polje.
Telefon je obavezno polje.
Тema je obavezno polje.
Еlektronska pošta je neispravna.
Poruka je obavezno polje.