Председник Вучић састао се са председницом Савета за дуално образовање Швајцарске Урсулом Рејнолд.

Саопштења

23.10.2019. - 12:09

Председник Вучић састао се са председницом Савета за дуално образовање Швајцарске

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са председницом Савета за дуално образовање Швајцарске Урсулом Рејнолд.

Председник Вучић рекао је да сарадња у области образовања представља један од њених најзначајнијих сегмената већ добрих билатералних односа Србије и Швајцарске и посебно истакао да је развој дуалног образовања један од стратешких циљева Владе Републике Србије који ће омогућити даље смањење стопе незапослености, достизање одрживог развоја наше привреде, спречавање одлива стручног кадра и квалификоване снаге и припремити младе људе да раде у најбољим компанијама у Србији.
 
Председник Вучић захвалио  је саговорницима на досадашњој пруженој помоћи и сарадњи на овом плану и рекао да Србија сматра Швајцарску земљом са једним од најбољих образовних система и да управо због тога желимо да применимо њен модел дуалног образовања и прилагодимо га нашим условима. Он је такође захвалио на помоћи швајцарске Владе у износу од 8 милиона швајцарских франака за имплементацију пројекта „Од образовања до запошљавања (Е2Е)“ у општинама Књажевац, Крагујевац, Крушевац, Нови Пазар и Пирот а којим се омогућава лакше запошљавање младих.
 
Председница Савета Рејнолд похвалила је рад свих институција које раде на имплементацији дуалног система у Србији и захвалила председнику Вучићу на личном ангажовању по овом питању.
  
На састанку је договорено да се у децембру ове године у Београду одржи конференција на којој се планира учешће преко хиљаду компанија и где ће бити представљене све предности дуалног образовања и доступност квалификованих кадрова за даљи развој укупне економије Србије.
 
ВИДЕО И ФОТО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд, 23. октобар  2019. године
Подели

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.