Saopštenja

14.02.2023. - 15:58

Čestitka predsednika SAD

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je čestitku predsednika Sjedinjenih Američkih Država Džozefa Bajdena povodom Dana državnosti Republike Srbije. U čestitki se kaže: 

„Poštovani gospodine predsedniče, 
 
U ime naroda Sjedinjenih Država, upućujem iskrene čestitke Vama i narodu Srbije povodom Dana državnosti koji slavite 15. februara.
Tokom poslednjih nekoliko godina, Srbija i Sjedinjene Države su zajedno radile na diversifikaciji izvora energije i jačanju ekonomske saradnje stvarajući bolju budućnost za naše građane. Zajedno moramo da nastavimo da podržavamo narod Ukrajine i pozovemo Rusiju na odgovornost za njen nepravedan i ničim izazvan rat protiv Ukrajine. U godini koja je pred nama, Sjedinjene Države će nastaviti da podržavaju put Srbije ka pristupanju Evropskoj uniji i dijalog o normalizaciji odnosa sa Kosovom pod okriljem EU. Pozdravljamo Vašu podršku predlogu Evropske unije o normalizaciji, koji će doprineti stvaranju mirnije i prosperitetnije budućnosti regiona. 
 
Radujem se daljem jačanju partnerstva naših zemalja i prijateljstva naših naroda“, navodi se u čestitki predsednika Bajdena. 
 
Beograd,
14. februar 2023. godine

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).