Саопштења

14.02.2023. - 15:58

Честитка председника САД

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је честитку председника Сједињених Америчких Држава Џозефа Бајдена поводом Дана државности Републике Србије. У честитки се каже: 

„Поштовани господине председниче, 
 
У име народа Сједињених Држава, упућујем искрене честитке Вама и народу Србије поводом Дана државности који славите 15. фебруара.
Током последњих неколико година, Србија и Сједињене Државе су заједно радиле на диверсификацији извора енергије и јачању економске сарадње стварајући бољу будућност за наше грађане. Заједно морамо да наставимо да подржавамо народ Украјине и позовемо Русију на одговорност за њен неправедан и ничим изазван рат против Украјине. У години која је пред нама, Сједињене Државе ће наставити да подржавају пут Србије ка приступању Европској унији и дијалог о нормализацији односа са Косовом под окриљем ЕУ. Поздрављамо Вашу подршку предлогу Европске уније о нормализацији, који ће допринети стварању мирније и просперитетније будућности региона. 
 
Радујем се даљем јачању партнерства наших земаља и пријатељства наших народа“, наводи се у честитки председника Бајдена. 
 
Београд,
14. фебруар 2023. године

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).