Sastanak sa ambasadorom Ruske Federacije

Saopštenja

13.10.2020. - 13:59

Sastanak sa ambasadorom Ruske Federacije

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Bocan-Harčenka sa kojim je razgovarao o aktuelnim pitanjima srpsko-ruskih odnosa i bilateralne saradnje, posebno o realizaciji konkretnih dogovora i zajedničkih projekata u oblasti energetike. Predsednik Vučić je, tim povodom, obavestio ambasadora Bocan-Harčenka da će Srbija da završi gasovod do kraja godine.

Predsednik Vučić i ambasador Bocan-Harčenko su razgovarali o svim pregovorima koje je delegacija Srbije vodila u Vašingtonu i Briselu sa predstavnicima privremenih institucija samouprave u Prištini.
 
Predsednik Vučić je zahvalio Ruskoj Federaciji na podršci u Ujedinjenim nacijama i drugim međunarodnim organizacijama. Dvojica sagovornika su razmotrili i druga aktuelna regionalna pitanja.
 
Predsednik Vučić i ambasador Bocan-Harčenko razgovarali su o rezultatima borbe protiv zarazne bolesti KOVID-19 u dvema zemljama. Ambasador Bocan-Harčenko je obavestio predsednika Vučića o napretku koji stručnjaci u Rusiji ostvaruju u razvoju vakcine protiv korona virusa, koja će da bude dostupna i građanima Srbije. Dvojica sagovornika su se saglasili da bez odgovarajuće vakcine čovečanstvo neće nadvladati ovu zaraznu bolest.
 
VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.
 
Beograd,
13. oktobar 2020.

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).