Састанак са амбасадором Руске Федерације

Саопштења

13.10.2020. - 13:59

Састанак са амбасадором Руске Федерације

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас амбасадора Руске Федерације Александра Боцан-Харченка са којим је разговарао о актуелним питањима српско-руских односа и билатералне сарадње, посебно о реализацији конкретних договора и заједничких пројеката у области енергетике. Председник Вучић је, тим поводом, обавестио амбасадора Боцан-Харченка да ће Србија да заврши гасовод до краја године.

Председник Вучић и амбасадор Боцан-Харченко су разговарали о свим преговорима које је делегација Србије водила у Вашингтону и Бриселу са представницима привремених институција самоуправе у Приштини.
 
Председник Вучић је захвалио Руској Федерацији на подршци у Уједињеним нацијама и другим међународним организацијама. Двојица саговорника су размотрили и друга актуелна регионална питања.
 
Председник Вучић и амбасадор Боцан-Харченко разговарали су о резултатима борбе против заразне болести КОВИД-19 у двема земљама. Амбасадор Боцан-Харченко је обавестио председника Вучића о напретку који стручњаци у Русији остварују у развоју вакцине против корона вируса, која ће да буде доступна и грађанима Србије. Двојица саговорника су се сагласили да без одговарајуће вакцине човечанство неће надвладати ову заразну болест.
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд,
13. октобар 2020.

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.