Sastanak sa ministrom odbrane Ujedinjenog Kraljevstva

16.06.2021. - 17:31

Sastanak sa ministrom odbrane Ujedinjenog Kraljevstva

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je ministra odbrane Ujedinjenog Kraljevstva Bena Volasa i, tom prilikom, rekao da se nada da će, zajedničkim zalaganjem, srpsko-britanski odnosi biti uzdignuti na nivo istinskog partnerstva, kakve smo imali kao saveznici u oba svetska rata.

Predsednik Vučić je istakao da je Srbija zainteresovana da osnaži i obogati veze sa Ujedinjenim Kraljevstvom u svim oblastima, uključujući i oblast odbrane. S tim u vezi je istaknuta važnost zajedničkog angažovanja pripadnika srpske i britanske vojske u okviru Misije UN na Kipru. Predsednik Vučić je upoznao ministra Volasa i sa povoljnim ekonomskim kretanjima u Srbiji, sa nadom da će biti povećan interes britanskih investitora za ulaganje u našoj zemlji.

Predsednik Vučić i ministar Volas su razgovarali i o globalnim pitanjima, kao i o regionalnoj situaciji.

Ministar Volas je istakao da je Zapadni Balkan veoma važan za Ujedinjeno Kraljevstvo, a da Srbija ima najveći značaj za mir i stabilnost u regionu. "Srbija će uvek da bude čvrst oslonac za miran i stabilan Balkan", rekao je predsednik Vučić.

VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTPO SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.

Beograd,
16. jun 2021. godine

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).