Састанак са министром одбране Уједињеног Краљевства

Саопштења

16.06.2021. - 17:31

Састанак са министром одбране Уједињеног Краљевства

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је министра одбране Уједињеног Краљевства Бена Воласа и, том приликом, рекао да се нада да ће, заједничким залагањем, српско-британски односи бити уздигнути на ниво истинског партнерства, какве смо имали као савезници у оба светска рата.

Председник Вучић је истакао да је Србија заинтересована да оснажи и обогати везе са Уједињеним Краљевством у свим областима, укључујући и област одбране. С тим у вези је истакнута важност заједничког ангажовања припадника српске и британске војске у оквиру Мисије УН на Кипру. Председник Вучић је упознао министра Воласа и са повољним економским кретањима у Србији, са надом да ће бити повећан интерес британских инвеститора за улагање у нашој земљи.
 
Председник Вучић и министар Волас су разговарали и о глобалним питањима, као и о регионалној ситуацији.
 
Министар Волас је истакао да је Западни Балкан веома важан за Уједињено Краљевство, а да Србија има највећи значај за мир и стабилност у региону. "Србија ће увек да буде чврст ослонац за миран и стабилан Балкан", рекао је председник Вучић.
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТПО СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд,
16. јун 2021. године

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).