Sastanak sa predsednikom Predstavničkog doma Parlamenta Češke Republike

Saopštenja

02.10.2019. - 17:52

Sastanak sa predsednikom Predstavničkog doma Parlamenta Češke Republike

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Predstavničkog doma Parlamenta Češke Republike Radekom Vondračekom, koji boravi u zvaničnoj poseti Srbiji.

Predsednik Vučić upoznao je predsednika Predstavničkog doma Parlamenta Vondračeka sa situacijom na Kosovu i Metohiji i ukazao na to da zastoj u dijalogu može da se prevaziđe samo kada Priština ukine takse na srpsku robu. On je uputio zahvalnost Češkoj na prijateljskom stavu prema Srbiji i na razumevanju srpske pozicije.
 
Predsednik Vučić je istakao da su bilateralni odnosi dveju zemalja na visokom nivou i da nedavna poseta predsednika Zemana Srbiji, kao i sutrašnja poseta predsednika Vučića Pragu u okviru sastanka Višegradske grupe, ukazuju na namere dveju zemalja da jačaju saradnju u svim oblastima. On je naglasio da trgovinska razmena beleži značajan rast, dodavši da još uvek postoji prostor za razvoj ekonomske saradnje.
 
Predsednik Predstavničkog doma Parlamenta Vondraček je rekao da Češka smatra Srbiju najvažnijim partnerom u ovom regionu, istakavši opredeljenost Češke da pomogne Srbiji u procesu evropskih integracija.
 
VIDEO I FOTO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.
 
Beograd,
02. oktobar 2019.

Pitajte predsednika

Ime i prezime je obavezno polje.
Telefon je obavezno polje.
Тema je obavezno polje.
Еlektronska pošta je neispravna.
Poruka je obavezno polje.