Састанак са председником Представничког дома Парламента Чешке Републике

Саопштења

02.10.2019. - 17:52

Састанак са председником Представничког дома Парламента Чешке Републике

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са председником Представничког дома Парламента Чешке Републике Радеком Вондрачеком, који борави у званичној посети Србији.

Председник Вучић упознао је председника Представничког дома Парламента Вондрачека са ситуацијом на Косову и Метохији и указао на то да застој у дијалогу може да се превазиђе само када Приштина укине таксе на српску робу. Он је упутио захвалност Чешкој на пријатељском ставу према Србији и на разумевању српске позиције.
 
Председник Вучић је истакао да су билатерални односи двеју земаља на високом нивоу и да недавна посета председника Земана Србији, као и сутрашња посета председника Вучића Прагу у оквиру састанка Вишеградске групе, указују на намере двеју земаља да јачају сарадњу у свим областима. Он је нагласио да трговинска размена бележи значајан раст, додавши да још увек постоји простор за развој економске сарадње.
 
Председник Представничког дома Парламента Вондрачек је рекао да Чешка сматра Србију најважнијим партнером у овом региону, истакавши опредељеност Чешке да помогне Србији у процесу европских интеграција.
 
ВИДЕО И ФОТО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд,
02. октобар 2019.

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.