Predsednik Vučić sa predsednikom Republike Palau Tomasom Isangom Remengesom

Saopštenja

25.09.2019. - 21:10

Sastanak sa predsednikom Republike Palau

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Njujorku sa predsednikom Republike Palau Tomasom Isangom Remengesom, izrazivši zadovoljstvo zbog ponovnog susreta, posle njegove zvanične posete našoj zemlji prošlog januara.

Predsednik Vučić je čestitao predsedniku Remengesu 25-godišnjicu nezavisnosti Palaua, koja se proslavlja 1. oktobra, poželevši svestrani napredak zemlje i blagostanje njenih stanovnika. On je još jednom izrazio zahvalnost za odluku Palaua da poništi priznanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, poštujući suverenitet i teritorijalni integritet Srbije.
 
Predsednik Vučić i predsednik Remengeso su se saglasili da je imenovanje ambasadora Srbije u Palauu na nerezidencijalnoj osnovi od najvećeg značaja za razvoj saradnje dveju zemalja u različitim oblastima. Oni su izdvojili oblasti obrazovanja i naučnih istraživanja, odnosno omladine i sporta, kao oblasti sa najviše mogućnosti za saradnju, te je razgovarano o konkretnim projektima, koji bi mogli biti realizovani u tim oblastima.
 
Predsednik Remengeso je rekao da su odnosi Srbije i Palaua zasnovani na poštovanju, razumevanju i saradnji, i predložio intenzivniju saradnju u međunarodnim organizacijama, zasnovanu na zajedničkim interesima.
         
VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.
 
Njujork,
25. septembar 2019.
 

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).