Председник Вучић са председником Републике Палау Томасом Исангом Ременгесом

Саопштења

25.09.2019. - 21:10

Састанак са председником Републике Палау

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се у Њујорку са председником Републике Палау Томасом Исангом Ременгесом, изразивши задовољство због поновног сусрета, после његове званичне посете нашој земљи прошлог јануара.

Председник Вучић је честитао председнику Ременгесу 25-годишњицу независности Палауа, која се прославља 1. октобра, пожелевши свестрани напредак земље и благостање њених становника. Он је још једном изразио захвалност за одлуку Палауа да поништи признање једнострано проглашене независности Косова, поштујући суверенитет и територијални интегритет Србије.
 
Председник Вучић и председник Ременгесо су се сагласили да је именовање амбасадора Србије у Палауу на нерезиденцијалној основи од највећег значаја за развој сарадње двеју земаља у различитим областима. Они су издвојили области образовања и научних истраживања, односно омладине и спорта, као области са највише могућности за сарадњу, те је разговарано о конкретним пројектима, који би могли бити реализовани у тим областима.
 
Председник Ременгесо је рекао да су односи Србије и Палауа засновани на поштовању, разумевању и сарадњи, и предложио интензивнију сарадњу у међународним организацијама, засновану на заједничким интересима.
         
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Њујорк,
25. септембар 2019.
 

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).