Saopštenja

22.03.2020. - 12:18

Sastanak sa predsednikom Vlade Mađarske

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Budimpešti sa predsednikom Vlade Mađarske Viktorom Orbanom sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima, o saradnji i solidarnosti u borbi protiv korona virusa, kao i planovima za podršku ekonomskom razvoju dveju zemalja, nakon završetka pandemije.

Dvojica sagovornika su u prisustvu ministra finansija Republike Srbije Siniše Malog i ministra spoljnih poslova Mađarske Petera Sijarta razgovarali i o migrantskoj krizi i procesu evrointegracija Srbije.
 
Dve zemlje intenzivno rade na planovima za saradnju u otklanjanju ekonomskih posledica pandemije, s obzirom na velike potencijale i napredak u ekonomskim odnosima u prethodnom periodu.
 
Predsednik Vučić je zamolio premijera Orbana da se kao veliki prijatelj Srbije založi za ubrzano uključivanje Srbije i Zapadnog Balkana u programe pomoći EU za borbu protiv korona virusa i otklanjanje ekonomskih posledica pandemije.
 
VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.
 
 
Budimpešta, 22. mart 2020. godine
 

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).