Саопштења

22.03.2020. - 12:18

Састанак са председником Владе Мађарске

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас у Будимпешти са председником Владе Мађарске Виктором Орбаном са којим је разговарао о билатералним односима, о сарадњи и солидарности у борби против корона вируса, као и плановима за подршку економском развоју двеју земаља, након завршетка пандемије.

Двојица саговорника су у присуству министра финансија Републике Србије Синише Малог и министра спољних послова Мађарске Петера Сијарта разговарали и о мигрантској кризи и процесу евроинтеграција Србије.
 
Две земље интензивно раде на плановима за сарадњу у отклањању економских последица пандемије, с обзиром на велике потенцијале и напредак у економским односима у претходном периоду.
 
Председник Вучић је замолио премијера Орбана да се као велики пријатељ Србије заложи за убрзано укључивање Србије и Западног Балкана у програме помоћи ЕУ за борбу против корона вируса и отклањање економских последица пандемије.
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
 
Будимпешта, 22. март 2020. године
 

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).