Sastanak sa regionalnom direktorkom Svetske banke za Zapadni Balkan, Evropu i Centralnu Aziju

Saopštenja

17.12.2019. - 10:27

Sastanak sa regionalnom direktorkom Svetske banke za Zapadni Balkan, Evropu i Centralnu Aziju

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa regionalnom direktorkom Svetske banke za Zapadni Balkan, Evropu i Centralnu Aziju Lindom Van Gelder.

Tokom izuzetno sadržajnog razgovora, predsednik Vučić i predsednica Vlade Ana Brnabić zamolili su delegaciju Svetske banke za podršku, jer žele nastavak još snažnijih reformi i ubrzanog rasta srpske ekonomije.
 
“Rast od 4% je dobar za balkanske prilike, ali Srbija želi, može i mora da uveća stopu rasta na više od 6% na godišnjem nivou. Kako bismo to postigli, potrebna nam je ogromna pomoć Svetske banke, posebno u oblasti produktivnosti rada, u finansiranju i podršci uspešnim domaćim kompanijama i uvođenju novih finansijskih instrumenata, koji bi podstakli rast”, istakao je predsednik Vučić.
 
Regionalna direktorka Svetske banke Van Gelder je naglasila da su srpske reforme iz 2014. godine donele odlične rezultate Srbiji. Međutim, da bi se priključila najrazvijenijim evropskim zemljama, Srbija će morati da osnaži i ubrza reformski proces u različitim sferama društvenog života. To se posebno odnosi na stanje u javnim preduzećima, lokalnim samoupravama, ali i u pronalaženju nove metodologije za finansiranje novih, uspešnih i neopterećenih srpskih kompanija.
 
Dogovoren je još jedan susret predsednika Srbije sa predstavnicima Svetske  banke pre predstavljanja plana “Srbija 2025” do kraja ove godine.
 
VIDEO I FOTO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.
 
Beograd,
17. decembar 2019. godine
Podeli

Pitajte predsednika

Ime i prezime je obavezno polje.
Telefon je obavezno polje.
Тema je obavezno polje.
Еlektronska pošta je neispravna.
Poruka je obavezno polje.