tomislav_nikolic_na_cilju.jpg

Vesti

02.03.2016. - 12:35

Istorijski trenutak za naše atletičare i našu zemlju

Niko kao sportisti. Samo oni svoj uspeh vrednuju po stepeniku na pobedničkom postolju, samo oni najveće uspehe proslavljaju slušajući himnu Srbije.

Oni nas ispunjavaju osećanjem radosti i ponosa, oni nas, svojom posvećenošću, odgovornošću i ljubavlju prema svojoj zemlji podižu i kada klonemo, i kada nam se učini da smo ostali na začelju.
I niko kao atletičari. Osvajaju medalje ispod naše zastave i slušajući našu himnu, a u svojoj zemlji do danas nisu imali atletsku dvoranu ni za trening, a kamoli za organizovanje prestižnih takmičenja. Ali, ovde se rađaju takva deca, pobeđuju i kada im nije mnogo pruženo, i kada se najmanje očekuje, jer snaga za pobedu je u nama i našem odnosu prema zastavi ispod koje stojimo.
Danas je istorijski trenutak za naše atletičare i našu zemlju. Otvaramo prvu atletsku dvoranu u Srbiji. Šest dugih godina trajala je izgradnja ovog velelepnog zdanja, novog sportskog simbola Beograda i Srbije.
Ovo je primer kako dobra ideja lako povezuje dva ministarstva koja brinu o mladima, Ministarstvo odbrane i Ministarstvo omladine i sporta, i kako se zajedničkim naporima dolazi do uspeha, a takav odnos prihvatili su od sportista i sportskih radnika kojima je ova dvorana i namenjena.
Hala je izgrađena po standardima Svetske atletske federacije što je već danas čini atletskim centrom regiona i jednim od najprestižnijih u Evropi. Kao i u sportu, u postavci ovog zdanja prevazišli smo zadate standarde, unapredili ih i podigli lestvicu u vis za one koji će, ma gde u svetu, graditi objekte slične namene.
Ova dvorana je važna za naše proslavljene sportiste i decu koja tek otkrivaju lepotu kraljice sportova, za razvoj i afirmaciju atletike u Srbiji i čitavom regionu.
Izgradili smo je zbog dece koja su maločas na cilju presekla traku i kojoj pripada budućnost sporta, a najboljim atletičarima današnjice predajemo je da se u njoj takmiče, da postavljaju nove rekorde, da šire misiju sporta i prijateljstva.
Sa željom da se na atletskoj mapi Evrope i sveta duboko ureže ime ove naše dvorane, Beograda i Srbije, i da naši dragi gosti iz celog sveta postignu već danas što bolje rezultate, proglašavam otvorenom prvu atletsku dvoranu u Srbiji i prvi međunarodni atletski miting „Serbian Open Indoor“. Srećno!

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).