tomislav_nikolic_na_cilju.jpg

Вести

02.03.2016. - 12:35

Историјски тренутак за наше атлетичаре и нашу земљу

Нико као спортисти. Само они свој успех вреднују по степенику на победничком постољу, само они највеће успехе прослављају слушајући химну Србије.

Они нас испуњавају осећањем радости и поноса, они нас, својом посвећеношћу, одговорношћу и љубављу према својој земљи подижу и када клонемо, и када нам се учини да смо остали на зачељу.
И нико као атлетичари. Освајају медаље испод наше заставе и слушајући нашу химну, а у својој земљи до данас нису имали атлетску дворану ни за тренинг, а камоли за организовање престижних такмичења. Али, овде се рађају таква деца, побеђују и када им није много пружено, и када се најмање очекује, јер снага за победу је у нама и нашем односу према застави испод које стојимо.
Данас је историјски тренутак за наше атлетичаре и нашу земљу. Отварамо прву атлетску дворану у Србији. Шест дугих година трајала је изградња овог велелепног здања, новог спортског симбола Београда и Србије.
Ово је пример како добра идеја лако повезује два министарства која брину о младима, Министарство одбране и Министарство омладинe и спорта, и како се заједничким напорима долази до успеха, а такав однос прихватили су од спортиста и спортских радника којима је ова дворана и намењена.
Хала је изграђена по стандардима Светске атлетске федерације што је већ данас чини атлетским центром региона и једним од најпрестижнијих у Европи. Као и у спорту, у поставци овог здања превазишли смо задате стандарде, унапредили их и подигли лествицу у вис за оне који ће, ма где у свету, градити објекте сличне намене.
Ова дворана је важна за наше прослављене спортисте и децу која тек откривају лепоту краљице спортова, за развој и афирмацију атлетике у Србији и читавом региону.
Изградили смо је због деце која су малочас на циљу пресекла траку и којој припада будућност спорта, а најбољим атлетичарима данашњице предајемо је да се у њој такмиче, да постављају нове рекорде, да шире мисију спорта и пријатељства.
Са жељом да се на атлетској мапи Европе и света дубоко уреже име ове наше дворане, Београда и Србије, и да наши драги гости из целог света постигну већ данас што боље резултате, проглашавам отвореном прву атлетску дворану у Србији и први међународни атлетски митинг „Serbian Open Indoor“. Срећно!

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).