Milion doza vakcina kompanije "Sinopharm" stiglo u Srbiju

Vesti

16.01.2021. - 12:00

Milion doza vakcina kompanije "Sinopharm" stiglo u Srbiju

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić dočekao je jutros avion Air Serbia kojim je iz NR Kine dopremljeno milion doza vakcina kompanije Sinopharm i poručio da je dolazak kontigenta kineske vakcine dokaz velikog prijateljstva dve zemlje.

"Ovo je ogromna i neverovatna stvar za Srbiju! Danas je važan dan u borbi protiv korona virusa, za nas, za našu zemlju! Želim da zahvalim predsedniku NR Kine Si Đinpingu i kineskom rukovodstvu na prijateljstvu i na tome što su nam poslali milion doza vakcina. Ovo je veliki pomak napred. Želim da kažem da sam ponosan na Vladu Republike Srbije i na specijalizovane timove koji su radili na nabavci i ništa nisu prepuštali slučaju“, rekao je predsednik Vučić i dodao da će vakcina biti u upotrebi čim dobije dozvolu naše Agencije za lekove i medicinska sredstva (ALIMS). 
 
Milion doza vakcina kompanije

Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 
Predsednik Vučić je naveo da je Srbija sve vakcine koje stižu  nabavila bilateralno, u direktnom dogovoru sa proizvođačima.   
 
"Srećom, bili smo dovoljno pametni da radimo za zemlju i da izvučemo najviše od naših partnera. Imam iskustva, znam kako to ide i koliko morate da se borite da bi zemlja nešto dobila. Ovo je put i u bolju ekonomiju. U ovom trenutku smo zemlja sa najviše različitih vrsta vakcina. Borimo se za živote ljudi i da nastavimo da radimo, da ekonomski rastemo. Čestitam građanima Srbije!", rekao je predsednik Vučić i izrazio zahvalnost ambasadorki NR Kine Čen Bo, koja je uložila velike napore u ovaj važan poduhvat. 
 
Milion doza vakcina kompanije

Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 
„Uradili smo veliki i dobar posao po pitanju nabavke vakcina“, zaključio je predsednik Vučić i pozvao se na podatke iz drugih zemalja regiona, u kojima nema vakcine ili je reč o tri, četiri hiljade doza. 
 
Predsednik Vučić je istakao da će Srbija nastaviti saradnju sa Kinom u borbi protiv KOVID-19, kao i da očekuje nove količine vakcina iz Kine. 
 
„Naša saradnja sa Kinom dinamično raste u svim oblastima i, što se Srbije tiče, biće tako i ubuduće“, poručio je predsednik Vučić.
 
Beograd, 16. januar 2021. godine
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).