Милион доза вакцина компаније "Sinopharm" стигло у Србију

Вести

16.01.2021. - 12:00

Милион доза вакцина компаније "Sinopharm" стигло у Србију

Председник Републике Србије Александар Вучић дочекао је јутрос авион Air Serbia којим је из НР Kине допремљено милион доза вакцина компаније Sinopharm и поручио да је долазак контигента кинеске вакцине доказ великог пријатељства две земље.

"Ово је огромна и невероватна ствар за Србију! Данас је важан дан у борби против корона вируса, за нас, за нашу земљу! Желим да захвалим председнику НР Kине Си Ђинпингу и кинеском руководству на пријатељству и на томе што су нам послали милион доза вакцина. Ово је велики помак напред. Желим да кажем да сам поносан на Владу Републике Србије и на специјализоване тимове који су радили на набавци и ништа нису препуштали случају“, рекао је председник Вучић и додао да ће вакцина бити у употреби чим добије дозволу наше Агенције за лекове и медицинска средства (АЛИМС). 
 
Милион доза вакцина компаније

Председништво Србије / Димитрије Голл

 
Председник Вучић је навео да је Србија све вакцине које стижу  набавила билатерално, у директном договору са произвођачима.   
 
"Срећом, били смо довољно паметни да радимо за земљу и да извучемо највише од наших партнера. Имам искуства, знам како то иде и колико морате да се борите да би земља нешто добила. Ово је пут и у бољу економију. У овом тренутку смо земља са највише различитих врста вакцина. Боримо се за животе људи и да наставимо да радимо, да економски растемо. Честитам грађанима Србије!", рекао је председник Вучић и изразио захвалност амбасадорки НР Кине Чен Бо, која је уложила велике напоре у овај важан подухват. 
 
Милион доза вакцина компаније

Председништво Србије / Димитрије Голл

 
„Урадили смо велики и добар посао по питању набавке вакцина“, закључио је председник Вучић и позвао се на податке из других земаља региона, у којима нема вакцине или је реч о три, четири хиљаде доза. 
 
Председник Вучић је истакао да ће Србија наставити сарадњу са Kином у борби против КОВИД-19, као и да очекује нове количине вакцина из Kине. 
 
„Наша сарадња са Kином динамично расте у свим областима и, што се Србије тиче, биће тако и убудуће“, поручио је председник Вучић.
 
Београд, 16. јануар 2021. године
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).