Vesti

02.09.2015. - 13:01

Naći zajednički interes za proizvodnju u Srbiji

Beograd, 02. septembar 2015. godine - Predsednik Republike Tomislav Nikolić se sastao sa predsednikom Šaansi Automobil grupe gospodinom Juan Hongmingom i tom prilikom obišao je proizvodne pogone kompanije Saansi Heavy-duty Automobile Group koja posluje u okviru Šaansi Automobil grupe.

Predsednik Nikolić se zahvalio na prijemu i izrazio očekivanje da će dve strane naći interes za zajedničku proizvodnju u Srbiji. „Došao sam da čestitam Kini i svim saveznicima godišnjicu pobede nad fašizmom.“ Predsednik Srbije je pozvao predsednika kompanije Šaansi Automobili da uloži u FAP Priboj i Zastavu kamioni Kragujevac. On je istakao da se radi o licenciranim proizvođačima koji imaju široku gamu proizvoda.

Predsednik Šaansi Automobil grupe, gospodin Juan Hongming je rekao da kineska strana razmatra mogućnost ulaganja u Srbiju i da će posebnu pažnju obratiti na FAP i Zastavu kamioni Kragujevac. On se zahvalio predsedniku na velikom gestu da prisustvuje paradi u Pekingu.

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).