Вести

02.09.2015. - 13:01

Наћи заједнички интерес за производњу у Србији

Београд, 02. септембар 2015. године - Председник Републике Томислав Николић се састао са председником Шаанси Аутомобил групе господином Јуан Хонгмингом и том приликом обишао је производне погоне компаније Saansi Heavy-duty Automobile Group која послује у оквиру Шаанси Аутомобил групе.

Председник Николић се захвалио на пријему и изразио очекивање да ће две стране наћи интерес за заједничку производњу у Србији. „Дошао сам да честитам Кини и свим савезницима годишњицу победе над фашизмом.“ Председник Србије је позвао председника компаније Шаанси Аутомобили да уложи у ФАП Прибој и Заставу камиони Крагујевац. Он је истакао да се ради о лиценцираним произвођачима који имају широку гаму производа.

Председник Шаанси Аутомобил групе, господин Јуан Хонгминг је рекао да кинеска страна разматра могућност улагања у Србију и да ће посебну пажњу обратити на ФАП и Заставу камиони Крагујевац. Он се захвалио председнику на великом гесту да присуствује паради у Пекингу.

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).