Obraćanje predsednika Republike Srbije

Vesti

06.10.2019. - 22:25

Obraćanje predsednika Republike Srbije

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obratio se večeras javnosti, povodom rezultata izbora održanih na Kosovu i Metohiji.

Obraćanje predsednika Republike Srbije

Foto Predsedništvo Srbije/Dimitrije Goll

 
Predsednik Vučić je rekao da je Srpska lista ostvarila najubedljiviju pobedu u istoriji na izborima na Kosovu i Metohiji i da je, u srpskim sredinama, osvojila 98,07 odsto glasova. 
 
„Poštovani građani Srbije, posle mnogo pritisaka, želim da vas obavestim da su izborni rezultati i za mene neočekivani. Učestvovao sam u mnogim pobedama, ali ovo mi je jedna od najdražih pobeda jer je ostvarena u najtežim uslovima“, istakao je predsednik Vučić u večerašnjem obraćanju i zahvalio srpskom narodu na Kosovu i Metohiji jer su pokazali ogromnu zrelost i ujedinili se kada je to bilo najpotrebnije. On je dodao da su ljudi prepoznali da neko o njima brine i da se, na političkom nivou, stalno bori, te da su ovakvim glasanjem pokazali svoj odnos prema zemlji koju smatraju svojom otadžbinom. 
 
Obraćanje predsednika Republike Srbije

Foto Predsedništvo Srbije/Dimitrije Goll

 
„Srbi su izašli na izbore više nego ikada ranije jer su želili da pokažu ljubav prema svojoj otadžbini Srbiji“, poručio je predsednik Vučić. 
 
Predsednik Vučić je naveo da očekuje da, nakon formiranja vlasti u Prištini, budu ukinute takse od 100 odsto na robu iz centralne Srbije, kako bi se nastavio dijalog Beograda i Prištine.
 
Beograd,
6. oktobar 2019.
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).