Обраћање председника Републике Србије

Вести

06.10.2019. - 22:25

Обраћање председника Републике Србије

Председник Републике Србије Александар Вучић обратио се вечерас јавности, поводом резултата избора одржаних на Косову и Метохији.

Обраћање председника Републике Србије

Фото Председништво Србије/Димитрије Голл

 
Председник Вучић је рекао да је Српска листа остварила најубедљивију победу у историји на изборима на Косову и Метохији и да је, у српским срединама, освојила 98,07 одсто гласова. 
 
„Поштовани грађани Србије, после много притисака, желим да вас обавестим да су изборни резултати и за мене неочекивани. Учествовао сам у многим победама, али ово ми је једна од најдражих победа јер је остварена у најтежим условима“, истакао је председник Вучић у вечерашњем обраћању и захвалио српском народу на Косову и Метохији јер су показали огромну зрелост и ујединили се када је то било најпотребније. Он је додао да су људи препознали да неко о њима брине и да се, на политичком нивоу, стално бори, те да су оваквим гласањем показали свој однос према земљи коју сматрају својом отаџбином. 
 
Обраћање председника Републике Србије

Фото Председништво Србије/Димитрије Голл

 
„Срби су изашли на изборе више него икада раније јер су желили да покажу љубав према својој отаџбини Србији“, поручио је председник Вучић. 
 
Председник Вучић је навео да очекује да, након формирања власти у Приштини, буду укинуте таксе од 100 одсто на робу из централне Србије, како би се наставио дијалог Београда и Приштине.
 
Београд,
6. октобар 2019.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).