Predsednik Vučić obišao "Podrum Palić"

Vesti

23.11.2019. - 18:43

Predsednik Vučić obišao "Podrum Palić"

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine Ištvan Pastor obišli su danas "Podrum Palić" na Paliću.

Na mestu nekadašnje fabrike Podrum Palić izgrađena je hladnjača kapaciteta skladištenja 6.000 tona smrznutih proizvoda sa linijama za preradu višnje i paprike, a prostire se na površini od 7.000 kvadratnih metara. Sama destilerija ima kapacitet prerade tri miliona litara jakih alkoholnih pića, a obuhvata površinu od 11.000 kvadratnih metara preradnog i skladišnog prostora. Vlasnici, Lajoš Čakanj i njegov sin Andor, su pre dve godine preuzeli Podrum Palić i najavili 11 novih brendova u 10 kategorija rakija i alkoholnih pića. 
 
Predsednik Vučić obišao

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 
U novu destileriju i hladnjaču za voće i povrće Podrum Palić , porodična kompanija Andeks investirala je 11,5 miliona evra, od čega je, putem Fondacije Prosperitati, Mađarska uložila četiri miliona evra. 
 
Predsednik Vučić obišao

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 
 „Hoću pre svega da zahvalim našim domaćinima u destileriji i hladnjači. Veliko hvala, ne samo za današnje gostoprimstvo, već i za to što činite za Srbiju. Posebno sam zahvalan Viktoru Orbanu na podršci. Ponosan sam na vas što okupljate proizvođače paprike sa severa Srbije. Ovde će se proizvoditi i najbolja rakija od više vrsta voća, a najveći deo će ići za izvoz“, istakao je predsednik Vučić i dodao da je zbog rada vinara sve veća potrošnja, ali i izvoz vina. On je  rekao da se napredak ekonomije u Evropi može meriti po napretku vinarske industrije, a srpska vinarska industrija napreduje ogromnim koracima. 
 
Predsednik Vučić obišao

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 
"Svi učestvujemo u izradi nacionalne strategije za vinarsku industriju. Čestitam našim vinarima na fantastičnom uspehu. Pre šest, sedam godina, nismo mogli da se merimo ni sa kim  u Evropi, a danas se nigde nećemo posramiti sa našim vinima. Naprotiv“, naglasio je predsednik Vučić. 
 
Predsednik Vučić obišao je danas i kompaniju Goodwill Pharma u Subotici, koja je otvorila novi pogon u tom gradu. 
 
Palić,
23. novembar 2019.
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).