Председник Вучић обишао "Подрум Палић"

Вести

23.11.2019. - 18:43

Председник Вучић обишао "Подрум Палић"

Председник Републике Србије Александар Вучић и председник Скупштине Аутономне покрајине Војводине Иштван Пастор обишли су данас "Подрум Палић" на Палићу.

На месту некадашње фабрике Подрум Палић изграђена је хладњача капацитета складиштења 6.000 тона смрзнутих производа са линијама за прераду вишње и паприке, а простире се на површини од 7.000 квадратних метара. Сама дестилерија има капацитет прераде три милиона литара јаких алкохолних пића, а обухвата површину од 11.000 квадратних метара прерадног и складишног простора. Власници, Лајош Чакањ и његов син Андор, су пре две године преузели Подрум Палић и најавили 11 нових брендова у 10 категорија ракија и алкохолних пића. 
 
Председник Вучић обишао

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
У нову дестилерију и хладњачу за воће и поврће Подрум Палић , породична компанија Андекс инвестирала је 11,5 милиона евра, од чега је, путем Фондације Просперитати, Мађарска уложила четири милиона евра. 
 
Председник Вучић обишао

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
 „Хоћу пре свега да захвалим нашим домаћинима у дестилерији и хладњачи. Велико хвала, не само за данашње гостопримство, већ и за то што чините за Србију. Посебно сам захвалан Виктору Орбану на подршци. Поносан сам на вас што окупљате произвођаче паприке са севера Србије. Овде ће се производити и најбоља ракија од више врста воћа, а највећи део ће ићи за извоз“, истакао је председник Вучић и додао да је због рада винара све већа потрошња, али и извоз вина. Он је  рекао да се напредак економије у Европи може мерити по напретку винарске индустрије, а српска винарска индустрија напредује огромним корацима. 
 
Председник Вучић обишао

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
"Сви учествујемо у изради националне стратегије за винарску индустрију. Честитам нашим винарима на фантастичном успеху. Пре шест, седам година, нисмо могли да се меримо ни са ким  у Европи, а данас се нигде нећемо посрамити са нашим винима. Напротив“, нагласио је председник Вучић. 
 
Председник Вучић обишао је данас и компанију Goodwill Pharma у Суботици, која је отворила нови погон у том граду. 
 
Палић,
23. новембар 2019.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).