Predsednik Vučić obišao radove na Savskom trgu

Vesti

11.08.2020. - 15:41

Predsednik Vučić obišao radove na Savskom trgu

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas radove na Savskom trgu u okviru projekta Beograd na vodi i poručio da će renovirani Savski trg biti najveći u Srbiji, uz mnogo zelenila sa velelepnim spomenikom osvnivaču srpske države Stefanu Nemanji.

"Ovo će biti najveći trg u Srbiji,  20.000 metara kvadratnih čistog prostora i 12.000 metara kvadratnih pod saobraćajnicama", rekao je predsednik Vučić i dodao da je ovo još jedan važan korak ka ulepšavanju Beograda, pravljenju grada funkcionalnijim.
 
Predsednik Vučić dodao je da je Beograd nosilac turizma sa više od trećine turističkog kapitala i značajnim učešćem u BDP-u zemlje.
 
„Pogođen je zbog korone mnogo, ali očekujem da i ovaj deo grada, Beograd na vodi, Savamala, bude još jedan deo grada koji će moći da doprinosi razvoju grada i Srbije", rekao je predsednik Vučić.
 
Predsednik Vučić obišao radove na Savskom trgu

Foto: Predsedništvo / Dimitrije Goll

 
Predsednik Vučić dodao je da će uz obnovljenu fasadu na zgradi nekada glavne železničke stanice, uz noćno osvetljenje, trg izgledati veličanstveno.
 
Predsednik Vučić je rekao da će na trgu biti zasađeno 300 stabala, što je značajno više nego ranije, dodajući da je važno da u gradu bude što više zelenih površina, kao i da se nada da će ubuduće svi investitori i izvođači radova, o tome voditi računa.
 
On je podsetio da će trg krasiti i velelepan spomenik Stefanu Nemanji i istakao da je podizanje spomenika velikom županu, naš dug prema osnivaču srpske države, koji je ujedinio srpske zemlje i počeo sa stvaranjem države.
 
Predsednik Vučić obišao radove na Savskom trgu

Foto: Predsedništvo / Dimitrije Goll

 
Predsednik Vučić kazao je da je pre samo šest ili sedam godina u celoj Srbiji bilo 1.500 gradilišta, a danas ih je ukupno 62.000, dodajući da to, između ostalog, pokazuje koliko je zemlja napredovala.
 
On je rekao da je građevinarstvo u Srbiji zabeležilo rast, i pored pada zbog korone u drugom kvartalu, te istakao da je pre sedam do osam godina ta grana u ukupnom BDP-u učestvovala sa 3,7 odsto, a danas je taj udeo 5,9 odsto.
 
"Kada uzmete da je poljoprivreda manje od 10 odsto, a da ono što gradite dođe do šest odsto, jasno je koliko se toga pravi i gradi i koliko smo napredovali", rekao je predsednik Vučić.
 
Predsednik Vučić je dodao i da je Srbija pre sedam godina na Doing business listi bila 180. po izdavanju građevinskih dozvola, a danas smo 9. u svetu.
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).