Председник Вучић обишао радове на Савском тргу

Вести

11.08.2020. - 15:41

Председник Вучић обишао радове на Савском тргу

Председник Републике Србије Александар Вучић обишао је данас радове на Савском тргу у оквиру пројекта Београд на води и поручио да ће реновирани Савски трг бити највећи у Србији, уз много зеленила са велелепним спомеником освнивачу српске државе Стефану Немањи.

"Ово ће бити највећи трг у Србији,  20.000 метара квадратних чистог простора и 12.000 метара квадратних под саобраћајницама", рекао је председник Вучић и додао да је ово још један важан корак ка улепшавању Београда, прављењу града функционалнијим.
 
Председник Вучић додао је да је Београд носилац туризма са више од трећине туристичког капитала и значајним учешћем у БДП-у земље.
 
„Погођен је због короне много, али очекујем да и овај део града, Београд на води, Савамала, буде још један део града који ће моћи да доприноси развоју града и Србије", рекао је председник Вучић.
 
Председник Вучић обишао радове на Савском тргу

Фото: Председништво / Димитрије Голл

 
Председник Вучић додао је да ће уз обновљену фасаду на згради некада главне железничке станице, уз ноћно осветљење, трг изгледати величанствено.
 
Председник Вучић је рекао да ће на тргу бити засађено 300 стабала, што је значајно више него раније, додајући да је важно да у граду буде што више зелених површина, као и да се нада да ће убудуће сви инвеститори и извођачи радова, о томе водити рачуна.
 
Он је подсетио да ће трг красити и велелепан споменик Стефану Немањи и истакао да је подизање споменика великом жупану, наш дуг према оснивачу српске државе, који је ујединио српске земље и почео са стварањем државе.
 
Председник Вучић обишао радове на Савском тргу

Фото: Председништво / Димитрије Голл

 
Председник Вучић казао је да је пре само шест или седам година у целој Србији било 1.500 градилишта, а данас их је укупно 62.000, додајући да то, између осталог, показује колико је земља напредовала.
 
Он је рекао да је грађевинарство у Србији забележило раст, и поред пада због короне у другом кварталу, те истакао да је пре седам до осам година та грана у укупном БДП-у учествовала са 3,7 одсто, а данас је тај удео 5,9 одсто.
 
"Kада узмете да је пољопривреда мање од 10 одсто, а да оно што градите дође до шест одсто, јасно је колико се тога прави и гради и колико смо напредовали", рекао је председник Вучић.
 
Председник Вучић је додао и да је Србија пре седам година на Doing business листи била 180. по издавању грађевинских дозвола, а данас смо 9. у свету.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).