Predsednik Vučić položio venac na Spomenik junacima sa Košara

Vesti

14.06.2021. - 11:09

Predsednik Vučić položio venac na Spomenik junacima sa Košara

Predsednik Aleksandar Vučić položio je danas venac na Spomenik junacima sa Košara, čime su obeležene 22 godine od završetka bitke u kojoj su pripadnici vojske SR Jugoslavije 67 dana branili državnu granicu.

Nakon polaganja venca, predsednik Vučić je porazgovarao sa okupljenim veteranima bitke na Košarama i zahvalio im na svemu što su učinili za otadžbinu. Predsednik je posebno naglasio da sećanje na poginule vojnike nikada ne sme da izbledi.
 
„Večna slava junacima sa Košara! Vodili su nemoguću bitku protiv daleko nadmoćnijeg protivnika, znajući da je zemlja koju brane važnija od svega. Košare su danas u tuđim rukama, ali junaštvo srpskih vojnika koji su štitili svoju otadžbinu niko i nikada neće moći da izbriše. Neka im je večna slava!“, rekao je predsednik Vučić i dodao da mu veterani ove bitke daju dodatnu energiju „da se još snažnije bori za Srbiju“.
 
Predsednik Vučić položio venac na Spomenik junacima sa Košara

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 
Spomenik junacima sa Košara postavljen je prošle godine u parku u neposrednoj blizini KBC "Dr Dragiša Mišović". Na postamentu su uklesana imena 108 vojnika, podoficira, oficira, rezervista i dobrovoljavaca koji su stradali 1999. godine na karauli Košare.
 
Beograd,
14.06.2021. godine
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).