Председник Вучић положио венац на Споменик јунацима са Кошара

Вести

14.06.2021. - 11:09

Председник Вучић положио венац на Споменик јунацима са Кошара

Председник Александар Вучић положио је данас венац на Споменик јунацима са Кошара, чиме су обележене 22 године од завршетка битке у којој су припадници војске СР Југославије 67 дана бранили државну границу.

Након полагања венца, председник Вучић је поразговарао са окупљеним ветеранима битке на Кошарама и захвалио им на свему што су учинили за отаџбину. Председник је посебно нагласио да сећање на погинуле војнике никада не сме да избледи.
 
„Вечна слава јунацима са Кошара! Водили су немогућу битку против далеко надмоћнијег противника, знајући да је земља коју бране важнија од свега. Кошаре су данас у туђим рукама, али јунаштво српских војника који су штитили своју отаџбину нико и никада неће моћи да избрише. Нека им је вечна слава!“, рекао је председник Вучић и додао да му ветерани ове битке дају додатну енергију „да се још снажније бори за Србију“.
 
Председник Вучић положио венац на Споменик јунацима са Кошара

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
Споменик јунацима са Кошара постављен је прошле године у парку у непосредној близини КБЦ "Др Драгиша Мишовић". На постаменту су уклесана имена 108 војника, подофицира, официра, резервиста и добровољаваца који су страдали 1999. године на караули Кошаре.
 
Београд,
14.06.2021. године
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).