Predsednik Vučić posetio Zaječar

Vesti

22.03.2021. - 12:26

Predsednik Vučić posetio Zaječar

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas radove na rekonstrukciji puta Zaječar – Knjaževac i istakao da je taj put važan za timočki kraj, ceo istok Srbije, ali i za sve građane koji dolaze na Staru planinu. 

Predsednik Vučić posetio Zaječar

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 
Predsednik Vučić prvo je obišao radove na izgradnji petlje Selačka, na deonici Vratarnica – Knjaževac, koji, prema projektu, obuhvataju rehabilitaciju i dogradnju puta kako bi se ispunili svi zahtevi za unapređenje bezbednosti saobraćaja. 
 
"Nema investitora tamo gde nema puteva i brze saobraćajne veze", rekao je predsednik Vučić i dodao da je Knjaževac nekada bio važan industrijski centar, a danas mora da se radi na tome da to ponovo postane. On je istakao da će taj kraj Srbije posebno dobiti na značaju kada se bude izgradila pruga Beograd – Niš, koja bi trebalo da bude brza pruga. 
 
Predsednik Vučić posetio Zaječar

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 
"U najvećem delu Srbije nemamo pruge i vozove. Sada krećemo u pregovore sa Evropljanima, a videćemo i sa Kinezima oko pruge Beograd-Niš. Pruge su budućnost i moraćemo da obraćamo više pažnje na njih, ali prvo moramo da završimo puteve", poručio je predsednik Vučić i naglasio da će završetkom auto - puteva investitori dolaziti i u mesta gde je to ranije bilo teško pomisliti. 
 
Predsednik Vučić obišao je potom i radove na petlji Salaš, na deonici puta ka Negotinu, koji bi trebalo da budu završeni za 90 dana. On je naglasio da se radi o veoma važnoj saobraćajnici, jer država ima velike planove za Prahovo, po pitanju podizanja industrije. 
 
Predsednik Vučić posetio Zaječar

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 
"Ovo je bitno i za Dušanovac, Radujevac, deo borske i kladovske opštine, sve prema Brzoj Palanci. Tek posle možemo da razgovaramo o dolasku investitora", rekao je predsednik Vučić i dodao da samo put Knjaževac-Minićevo-Vratarnica košta 12,5 miliona evra. On je, u razgovoru sa predstavnicima zaječarskih lokalnih vlasti i nadležnog javnog preduzeća oko troškova puta do Negotina, konstatovao koliko problema ima oko izgradnje lokalnih, regionalnih i državnih puteva. 
 
"Cilj je da imamo osam auto - puteva u izgradnji do kraja godine", istakao je predsednik Vučić i obećao da će sa ministrom finansija Sinišom Malim ponovo razgovarati kako bi se obezbedila sredstva i za put Negotin-Zaječar. 
 
Predsednik Vučić posetio Zaječar

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 
Predsednik Vučić je obišao i završne radove na izgradnji pristupnog puta za industrijsku zonu "Zapad" kod Zaječara, čija vrednost iznosi 81,5 miliona dinara. 
 
"Za ljude u timočkom kraju je važno da ulažemo veliki novac u put Zaječar - Knjaževac koji je važan za njih, ali i za Kragujevac, Beograd, Novi Sad, za sve koji bi želeli da dođu na Staru planinu, na istok Srbije", rekao je predsednik Vučić i istakao da država ulaže mnogo truda, ali i mnogo nade u razvoj istoka Srbije. On je dodao da je država platila i izgradila industrijsku zonu u Zaječaru jer želi da tamo bude otvoren veliki broj radnih mesta. 
 
Predsednik Vučić posetio Zaječar

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 
"Ideja je da oko 2.500 ljudi ovde radi. Nije to samo još jedna plata u porodici, već i novac za grad, koji će imati veće prihode za ulaganja u infrastrukturu, za svoja okolna sela, bez podrške centralne Vlade", poručio je predsednik Vučić. On je naveo da  samo u puteve koje je danas obišao, uz put Zaječar - Negotin, država mora da uloži više od 2,2 milijarde dinara, odnosno preko 20 miliona evra. 
 
„Fabrika nema tamo gde nema infrastrukture“, dodao je predsednik Vučić. 
 
Zaječar, 
22. mart 2021. godine
 
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).