Председник Вучић посетио Зајечар

Вести

22.03.2021. - 12:26

Председник Вучић посетио Зајечар

Председник Републике Србије Александар Вучић обишао је данас радове на реконструкцији пута Зајечар – Kњажевац и истакао да је тај пут важан за тимочки крај, цео исток Србије, али и за све грађане који долазе на Стару планину. 

Председник Вучић посетио Зајечар

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
Председник Вучић прво је обишао радове на изградњи петље Селачка, на деоници Вратарница – Књажевац, који, према пројекту, обухватају рехабилитацију и доградњу пута како би се испунили сви захтеви за унапређење безбедности саобраћаја. 
 
"Нема инвеститора тамо где нема путева и брзе саобраћајне везе", рекао је председник Вучић и додао да је Књажевац некада био важан индустријски центар, а данас мора да се ради на томе да то поново постане. Он је истакао да ће тај крај Србије посебно добити на значају када се буде изградила пруга Београд – Ниш, која би требало да буде брза пруга. 
 
Председник Вучић посетио Зајечар

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
"У највећем делу Србије немамо пруге и возове. Сада крећемо у преговоре са Европљанима, а видећемо и са Кинезима око пруге Београд-Ниш. Пруге су будућност и мораћемо да обраћамо више пажње на њих, али прво морамо да завршимо путеве", поручио је председник Вучић и нагласио да ће завршетком ауто - путева инвеститори долазити и у места где је то раније било тешко помислити. 
 
Председник Вучић обишао је потом и радове на петљи Салаш, на деоници пута ка Неготину, који би требало да буду завршени за 90 дана. Он је нагласио да се ради о веома важној саобраћајници, јер држава има велике планове за Прахово, по питању подизања индустрије. 
 
Председник Вучић посетио Зајечар

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
"Ово је битно и за Душановац, Радујевац, део борске и кладовске општине, све према Брзој Паланци. Тек после можемо да разговарамо о доласку инвеститора", рекао је председник Вучић и додао да само пут Kњажевац-Минићево-Вратарница кошта 12,5 милиона евра. Он је, у разговору са представницима зајечарских локалних власти и надлежног јавног предузећа око трошкова пута до Неготина, констатовао колико проблема има око изградње локалних, регионалних и државних путева. 
 
"Циљ је да имамо осам ауто - путева у изградњи до краја године", истакао је председник Вучић и обећао да ће са министром финансија Синишом Малим поново разговарати како би се обезбедила средства и за пут Неготин-Зајечар. 
 
Председник Вучић посетио Зајечар

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
Председник Вучић је обишао и завршне радове на изградњи приступног пута за индустријску зону "Запад" код Зајечара, чија вредност износи 81,5 милиона динара. 
 
"За људе у тимочком крају је важно да улажемо велики новац у пут Зајечар - Kњажевац који је важан за њих, али и за Kрагујевац, Београд, Нови Сад, за све који би желели да дођу на Стару планину, на исток Србије", рекао је председник Вучић и истакао да држава улаже много труда, али и много наде у развој истока Србије. Он је додао да је држава платила и изградила индустријску зону у Зајечару јер жели да тамо буде отворен велики број радних места. 
 
Председник Вучић посетио Зајечар

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
"Идеја је да око 2.500 људи овде ради. Није то само још једна плата у породици, већ и новац за град, који ће имати веће приходе за улагања у инфраструктуру, за своја околна села, без подршке централне Владе", поручио је председник Вучић. Он је навео да  само у путеве које је данас обишао, уз пут Зајечар - Неготин, држава мора да уложи више од 2,2 милијарде динара, односно преко 20 милиона евра. 
 
„Фабрика нема тамо где нема инфраструктуре“, додао је председник Вучић. 
 
Зајечар, 
22. март 2021. године
 
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).