Predsednik Vučić prisustvovao ceremoniji otvaranja Pariskog foruma o miru

Vesti

12.11.2020. - 17:44

Predsednik Vučić prisustvovao ceremoniji otvaranja Pariskog foruma o miru

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas putem video linka ceremoniji otvaranja Pariskog foruma o miru, na kojoj su se obratili predsednik Republike Francuske Emanuel Makron, predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel i direktorka MMF Kristalina Georgijeva, kao i drugi svetski lideri i šefovi međunarodnih organizacija.

Predsednik Vučić je u svom obraćanju istakao tri ključne tačke. 
 
"Na koji način možemo da podržimo farmaceutsku industriju širom sveta, kako bi što pre obezbedila odgovarajuću vakcinu? Kako da, uz uzajamnu solidarnost, radimo na stvaranju najboljih mogućih zdravstvenih sistema u cilju zaštite obolelih od COVID-19, kao i svih drugih građana? Najveći akcenat trebalo bi da stavimo na zaštitu naših ekonomija", naveo je predsednik Vučić. On je konstatovao da je potrebno da se razgovara o nalaženju najboljih ekonomskih mera koje treba da se sprovedu na odgovoran i disciplinovan način, jer ćemo tešku ekonomsku krizu doživeti tek kada se pandemija završi. 
 
Predsednik Vučić prisustvovao ceremoniji otvaranja Pariskog foruma o miru

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 
Na današnjoj ceremoniji, na kojoj je glavna tema korona virus i posledice koje je pandemija prouzrokovala, kao i pitanje kako će izgledati svet nakon pandemije, video porukama obratilo se više od 60 šefova država, vlada i međunarodnih organizacija. 
 
Beograd, 12. novembar 2020.
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).