Председник Вучић присуствоваo церемонији отварања Париског форума о миру

Вести

12.11.2020. - 17:44

Председник Вучић присуствоваo церемонији отварања Париског форума о миру

Председник Републике Србије Александар Вучић присуствовао је данас путем видео линка церемонији отварања Париског форума о миру, на којој су се обратили председник Републике Француске Емануел Макрон, председник Европског савета Шарл Мишел и директорка ММФ Kристалина Георгијева, као и други светски лидери и шефови међународних организација.

Председник Вучић је у свом обраћању истакао три кључне тачке. 
 
"На који начин можемо да подржимо фармацеутску индустрију широм света, како би што пре обезбедила одговарајућу вакцину? Kако да, уз узајамну солидарност, радимо на стварању најбољих могућих здравствених система у циљу заштите оболелих од COVID-19, као и свих других грађана? Највећи акценат требало би да ставимо на заштиту наших економија", навео је председник Вучић. Он је констатовао да је потребно да се разговара о налажењу најбољих економских мера које треба да се спроведу на одговоран и дисциплинован начин, јер ћемо тешку економску кризу доживети тек када се пандемија заврши. 
 
Председник Вучић присуствоваo церемонији отварања Париског форума о миру

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
На данашњој церемонији, на којој је главна тема корона вирус и последице које је пандемија проузроковала, као и питање како ће изгледати свет након пандемије, видео порукама обратило се више од 60 шефова држава, влада и међународних организација. 
 
Београд, 12. новембар 2020.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).